پینگ (Ping) چیست و چه کاربرد و تاثیری در سرویس اینترنت دارد؟

پینگ (Ping) چیست و چه کاربرد و تاثیری در سرویس اینترنت دارد؟

اگر از طرفداران بازی‌های آنلاین و اینترنتی هستید و یا پایداری و کیفیت سرویس‌ اینترنت برای شما اهمیت دارد، احتمالا عبارت “پینگ” را زیاد شنیده و دیده ‌اید و ممکن است این را نیز بدانید که هرچقدر پینگ کمتر باشد سرویس اینترنت شما از کیفیت بهتری برخوردار است.

پینگ چیست؟

 

Ping معیاری برای احتساب فاصله‌ی زمانی اتصال بین دو دستگاه در شبکه است. از طریق میزان پینگ یک سرویس اینترنتی، می‌توان دریافت که چقدر طول خواهد کشید که یک بسته اطلاعات از سمت دستگاه هوشمند مانند کامپیوتر به سمت سرور رفته و دوباره از آن مسیر برگردد. پینگ درواقع تأخیر زمانی است که در هنگام انجام هر کار Online اتفاق میافتد، از کلیک بر روی لینک، تا استریم کردن یک ویدئو.
اما Ping صرفاً ابزاری برای اندازه‌گیری «تأخیر» نیست. هر شبکه از تعداد متعددی دستگاه و سرور تشکیل‌شده است. هرکدام از این دستگاه‌ها می‌توانند داده‌ای را که آن را “Packet” می‌نامند به دستگاه هوشمندی که مقصد است ارسال کند. دستگاه مقصد بسته‌ی ارسالی که نیاز به پاسخ دارد را دریافت می‌کند و در جواب یک Packet به دستگاه اول ارسال می‌کند. این مراحل برای هر پینگ تکرار می‌شود. پینگ دستوری است که این امکان را فراهم می‌کند مدت زمان رفت و برگشت بسته‌ها را بین دستگاه‌ها، اندازه بگیرید. استفاده از دستور پینگ برای چک کردن وضعیت سرورها بسیار مفید است. اگر یکی از سرورها down شود و یا کند عمل کند، می‌تواند مانع اتصال دو دستگاه به یکدیگر شود. در این وضیعت Packet Loss اتفاق خواهد افتاد و همان‌طور که از نامش مشخص است، Packet Loss زمانی اتفاق می‌افتد که بسته ‌یا بسته‌هایی از داده به مقصدشان نمی رسند. Ping همچنین کمک می‌کند تا بسته‌هایی که از بین رفته‌اند دیده شوند. برای مثال فرض کنید دستور پینگ را اجرا کرده‌اید و با پاسخ‌های مختلف روبرو شده‌اید. مثلاً  Request timed out یعنی Packet توسط رایانه مقصد دریافت نشده است، یا پاسخ‌های سرور به دستگاه اول ارسال نشده است. یا ممکن است در طول مسیر ارسال و دریافت از بین رفته باشد.

پینگ مقدار از بین رفتن Packetها را نیز مشخص می‌کند. برای مثال بسته‌ی اولی به سرور رسیده و پاسخ آن برای ما ارسال می‌شود و سه بسته‌ی دیگر از بین می‌روند، در این حالت دستور Ping نشان می‌دهد که سه‌چهارم آن‌ها از بین رفته‌اند.

شرکت ارائه‌دهنده سرویس اینترنتی، سرعت اتصال اینترنت، پهنای باند کافی و محل جغرافیایی نیز روی میزان پینگ تاثیر دارد.

شما می توانید با استفاده از سرویس مانیتورینگ پینگ شبکه آیزا، Ping دامنه مورد نظر خود را بررسی کنید.

مقالات مرتبط